16 juni 2024

En av många små tankar: Bland lunk och lata dagar?

"Nästa vecka skrider vi emot midsommarhelgens öden och äventyr, en helg som kan innehålla precis allt mellan himmel och helvete? En äkta svensk hednisk tradition där vi låter dom små grodorna förföra oss, där dom olika sillarna och nubbarna sätter ribban för kvällen. Även i år blir det traditionellt firande på hemmaplan med goda vänner med traditionell mat och dryck, det enda nya blir att vi skippar både festplatsbesök och majstångsresande vilket jag kan tycka är skönt. Vi skapar våra egna traditioner en mixad blandning mellan nytt och gammal. Hur det än är så ska vi ta vara på våra svenska traditioner innan EU förbjuder det? Maten blir som vanligt uppdelad i olika etapper som avslutas med grillning framåt kvällningen, det enda man inte kan styra över är som vanligt vädret för det lever sitt eget liv. 


Man får verkligen hoppas att vädrets makter är med oss i år, man har varit med så många gånger då det inte har varit det. Efter midsommarhelgen står ljuset stilla någon vecka sedan blir det ett par minuter mörkare för varje dag som går, sedan längtar man såklart efter sin välförtjänta semester som ligger inom räckhåll. En oplanerad tid där man åker dit näsan pekar, man gör saker om andan vill eller så gör man det när motivationen infinner sig."
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: Även solen har fläckar?

"Det synnerligen ostabila vädret fortsätter med regnvarningar under kvällen, det väntas komma in typ runt 30 mm regn och översvämmninga...