09 juni 2024

En av många små tankar: Tankar om moder jord?

"Det sägs att man ska lyssna på sin kropps signaler, mycket riktigt det har jag gjort idag. Denna härliga söndag har jag presterat i stort sätt ingenting av värde, förutom då att jag har fixat till vårt haltande altantak gått ut med jycken Dino vid minst tre tillfällen och lite däremellan av allsköns jox. Således en helt okej söndag för min del. Tonårsdottern har för längesedan vaknat upp ur sin törnrosadvala, och börjat förbereda sig mental inför morgondagens feriestart med allt vad det innebär av gjorda matlådor och självpeppning. Naturligtvis är det min roll som hennes stolta farsa att pusha på hennes ingångsstart till vuxenlivet. 


Alla har vi varit barn i början men enligt min kära hustru så befinner jag mig fortfarande i barnstadiet mentalt sätt, men som tur är kan även jag vara vuxen när det väl gäller? Vädret denna söndag har varit alltifrån åska hagel kraftiga byvindar solsken mulet, och så förväntas det bli återstoden av dagen och även en stund i morgon. Vädret är inte vad det har varit, i min barndom var vinter vinter sommar sommar och alla årstider var indelade som det brukar vara. Nu för tiden får man nog vara glad över att det blir ett väder som man är nöjd över? Vissa förståsigpåare menar att det hela går i cykler oavsett klimatförändringarna, men jag kan konstatera att cyklerna har ingenting att göra med människans våldförande på moder jord?"


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: Från då till nutid?

"Nyheterna handlar mest om fångutväxlingen med Iran prinsessans svenska sommar och mediavåldets inverkan på tonåringarna. Våldet eskale...