15 juni 2024

En av många små tankar: Bland verklighetens demoner?

 "Man slutar aldrig att förvånas tänker närmast på vår lokala författare Håkan Nesser som åker dit pang bom för tre fall av grovt skattebrott, människor man aldrig skulle tro göra nåt liknande? Det är som det är med den saken, själv fick jag en lönespec i min tidiga ungdom där decimaltecknet satt åt fel håll på ett lönemässigt positivt sätt. Eftersom man är hederligheten personifierad så ringde jag upp till lönekontoret så dom fick rätta till felet, hade jag inte gjort det skulle jag säkert fått kroniska samvetskval resten av mitt liv. Utanför mitt fönster skriker både spelare tränare och föräldrar på fotbollsplanen, skriken påminner om den i många fall blodiga tvekampen på Colosseum. Ärligheten varar längst sa alltid min mormor som knappast gjorde någon fluga förnär. På nåt sett sög jag i min den vetskapen som jag har fört vidare till mina barn. 


Naturligtvis finns det många saker i vår omgivning som både lockar förför och attraheras, då hoppas man såklart att sina egna inbyggda spärrar fungerar som dom skall. Alltid trillar det dit någon som faller för frestelserna och får ta konsekvenserna av sitt handlande. Sedan kan man såklart bli lurad eller hamna mellan två stolar i mediadjungeln, där djungelns oskrivna lagar gör allt för att skinna dig. Personligen så har man varit förskonad från sådana hemskheter, men man blir även äldre för varje dag som går då tappar man omedvetet kontrollen över vad som är rätt och riktigt i snårskogens virrvarr där ettor och noller är kungar och drottningar."Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: Även solen har fläckar?

"Det synnerligen ostabila vädret fortsätter med regnvarningar under kvällen, det väntas komma in typ runt 30 mm regn och översvämmninga...