03 juni 2024

En av många små tankar: Djupdyk i mosträsket?

"Säga vad man vill om måndagar, men ibland kan dom faktiskt vara schysst trevliga?  Min måndag har varit helt okej från min synvinkel sett jag har såklart mig själv som referensram, inga fnurror på tråden så långt ögat når inga otippade brunstiga häxvrål i periferin? Sedan kan man om det vill sig riktigt illa få ett måndagsexemplar ett riktigt djävla stolpskott med andra ord, man köper någoting som pajar efter en kvart typ lite åt made in taiwan hållet? Idag har vi njutit av det superba potatismoset som frugan gjorde av gammalpotatisen, med handrullade köttbullar av högfärs och fjolårets handplockade lingon observa handplockade inte i någon djävla rostskadad maskin. 


Hela denna kombination var som en tur och retur resa till paradiset för blott en måltid. Eller om det vill sig illa en enkel till jupiters kräkbälte? Just det där med mostillagningen är en sorts trådsmal vetenskap eller en halstrad nördig religion om ni hellre vill, just mina mosresultat får oftast kroppens ståpäls att vilja skrika rakt ut av glädjefnatt vilket jag med glädje kan dokumentera i svart och vitt till slutna grupperingar. Tjusningen i den makabert ljuva kråksången är att frugan och jag kompletterar varandra som handen i handsken, vi känner till varandras smaklökar våra styrkor och svagheter på så sätt bildar vi en enad gourmefront bland grytor och kastruller."Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: Från då till nutid?

"Nyheterna handlar mest om fångutväxlingen med Iran prinsessans svenska sommar och mediavåldets inverkan på tonåringarna. Våldet eskale...