08 juni 2024

En av många små tankar: Där lugnet bor?

"Lugnet har åter lagt sig efter dom gångna dagarnas student och grundskola avslutningar, där många förhoppningar både grusades och rosades. Min tonårsdotter kommer att höja sig en nivå i nästa steg i lärandet, där kanske inte grundskolans nivåkrav räcker till? Naturligtvis kommer det att bli tuffare intensivare och framförallt måste man hitta sig egna studieteknik för att få det att funka? För närvarande är hon i en dvalaliknande bubbla och bara väntar in måndagens jobb det första någonsin, där hon skall pröva sin dokumenterade sociala kompetens. Den enda som kan sätta käppar i hjulet är hon själv. 


Kommer så väl ihåg mitt första sommarjobb eller feriejobb som det heter nu för tiden. Som ett oprövat kort en oslipad diamant som cyklade iväg med 300 morgontidningar till mitt distrikt, med en jättelik nyckelknippa som skulle memoreras in i skallen samt en mindre bok med prenumeranter. Det här var långt före portkodernas tid idag känns det som hedenhöstiden, men på nåt sätt rodde jag båten i land och köpte en knallgul cykel för min första lön. Sedan kanske inte min karriär har gått spikrakt upp i himlen, utan mer varit som en rumlares krokiga väg hem från krogen. Kollar man in backspegeln, så kan man konstatera med ett snett leende att man har långt ifrån misslyckats."


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: Från då till nutid?

"Nyheterna handlar mest om fångutväxlingen med Iran prinsessans svenska sommar och mediavåldets inverkan på tonåringarna. Våldet eskale...