09 juni 2024

En av många små tankar: Det blir som det blir?

 "Snart går kollegorna in i den första semesterperioden med förhoppningar om vackert väder? Idag är det strax under 10 grader varmt med ett hotande regn som förväntas komma ned, lite kyliga vindar gör inte den upplevelsen särskilt bättre? I morgon är det även dags för den första kullen av förväntansfulla feriearbetare som skall förgylla våran tid i 3 veckor framåt, de kommer i 3 omgångar under hela semesterperioden. Själv har jag ett par veckor kvar innan det blir dags för min semester, det blir en av dom sista för mig innan jag lägger arbetslivet på hyllan för gott. Självklart ser jag fram mot min sista arbetsdag med glädje, anser mig helt färdig med min arbetsinsats. 


Får jag bara vara frisk och ha kvar hälsan är jag dock inte främmande att hoppa in om det så behövs? Det är dags att släppa fram nästa generation i arbetslivet, ett arbetsliv som har blivit allt mer internetbaserat och högteknologiskt. Man får verkligen hoppas att alla människor finner sin plats och kan dra sitt strå till stacken? Tonårsdottern får sova tills hon vaknar idag, för i morgon skall hon börja på sitt första feriejobb. Kom ihåg själv den pirriga och krypande känslan det var när man klev in i en helt ny värld, med nya människor ny atmosfär och samtidigt var alert och kunna prestera och leverera. Allt eftersom får man sig en trygghet i sin arbetsroll, och utifrån den tryggheten kan man först leverera och prestera."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: Bland lunk och lata dagar?

"Nästa vecka skrider vi emot midsommarhelgens öden och äventyr, en helg som kan innehålla precis allt mellan himmel och helvete? En äkt...