15 november 2020

Rolfhzons personliga huvudbry: När den, digitala tomten regerar! Står renen visuellt stilla.

Snart nalkas, det första advent. Startskottet, för allas julnördas pyntlusta. Affärerna, är redan smockfulla. Med allehanda jul attiraljer. Både högt och lågt. På stan, har dom redan satt upp julbelysningen. Det enda, som fattas är. Rudolf, med den röda mulen. En given, men söndermosad julhit. Eftersom, jag har jobbat inom handels i över 15 år. Så är jag ganska, trött på julmusiken. Som dom började lira. Snudd på, 2 månader före? Herregud, varför har dom så bråttom? Missar, dom något? Julens innebörd, kanske? 

Problemet, med årets julhandel. Kan jag tänka mig, blir folktomma varuhus. Öde gator, och torg. Inga offentliga, hoande tomtar. Inga renar, som drar något? Förresten, tror jag inte heller? Att det blir, någon vinter att tala om? Naturligtvis, kommer näthandeln att explodera. Att blomma ut, i sin stigande omsättning. Tomten blir digital. Istället, för visuell. Det här är framtiden? Bara att acceptera den. Gör man inte det? Kan det bli tufft, att hävda sig med omgivningen. Det är vad jag tror? Magkänslan, pekar åt det hållet.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: Bland lunk och lata dagar?

"Nästa vecka skrider vi emot midsommarhelgens öden och äventyr, en helg som kan innehålla precis allt mellan himmel och helvete? En äkt...