27 april 2023

En av många små tankar: Med många bäckar små?

"Kanske är det så att vi för tillfälligt är inne i värsta tänkbara aprilvädret med kyla snö uschligheter och hagel, med ojämna temperaturer och allt det där andra som hör till årstiden. Allt kan man kanske inte bara skylla på klimatförändringarna, det kanske bara är så här djävligt innan den riktiga värmen kommer? Just nu i skrivandes stund så regnar det så mycket det bara orkar, för att i nästa sekund hagla pyttesmå sylvassa iskristaller. Troligtvis så var det lika djävligt vid samma tid förra året, men sånt där blöta fakta har man liksom förträngt eller så sitter det fast någonstans i bakhuvudet och kliar?


Min kära familj åkte i morse iväg på en shoppingtripp till Ullared detta kapialistiska surrealistiska mecka, som kan få vem som helst till att gråhårig bara så där. I början när jag var grön som shoppare så tog jag min lilla kundkorg, sprang visslandes iväg och plockade i mina tänkbara prylar det tog väl typ i runda slängar knappt 1 timma. I mitt stilla naiva sinne så tänkte jag att då måste väl den övriga familjen också vara färdiga? Icke sa nicke tji fick jag, hustrun berättade i en ganska sansad ton att dom hade typ 6 till 7 timmar kvar att shoppa. Beroende på i vilket tempo dom tänker hålla, för egen del så gick jag till baren för att dräpa ett par bärs det gick ju fint det också. Sedan dess har jag varit på Ullared sjukt många gånger, så man lär sig efter hand att planera rutten i butiken och anpassa sig efter folkhavets böljande vågrörelse?"



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: När drömmarna lyfter?

"Alla har vi väl våra drömmar stora som små, kanske är det så att någon procent av alla samlade drömmar har gått i uppfyllelse? Oftast ...