23 april 2023

En av många små tankar: God sak på säsongen?

"Som vanligt var det jag som startade gräsklipparsäsongen för 8:onde året i följd. En perfekt dag till att inleda säsongen på med tokvärme grillparty och flödande dryck, idag väntas det komma in regn i olika omgångar så jag gjorde nog rätt val att klippa igår. Idag söndag blir en dag då jag i princip inte tänker gör ett dugg, utan bara finna den tillfälligt förlorade balansen igen. För i morgon går man på en ny halvtidsvecka med allt vad det innebär? Som vanlig är det jag som drar det mesta av hundlasset, i runda slängar blir det typ 3 turer om dagen där frugan står för minst 1.

Man kan gott säga att jag också har haft fest i dagarna tre med både god mat dryck och besök av både släkt och goda grannar. Så idag lägger man liksom locket på och kryper ned i sin skyddande bubbla, för att sedan blomma ut som en trött knopp klockan 04.45 i morgon då min förbaskade väckarklocka ringer. Om högst om ett par år eller så i bästa fall, så hoppas jag begrava den där väckaklockan som har varit en ringande följeslagare i hela mitt yrkesliv. Men å andra sidan har dagens pensionärer fullt upp med sina respektive liv, så det knappt finns någon tid över till att typ koppla av, hoppas för egen del att man kan hitta den där balansen mellan dikt och verklighet?"



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: Ett ögonblick i verkligheten?

"Haft en liten oansenlig dust med min tonårsdotter till slut gav jag upp, det gäller att kunna ta att man är helt pantad totalt idiotfö...