06 april 2023

Utdrag från dagbok: Den sista av det vanliga?

"Då har vi kommit fram till skärtorsdag en dag då minoriteten av alla fruntimmer åker iväg för lite festligheter till Blåkulla? I och för sig skall snart min hustru åka iväg dock inte till Blåkulla utan till ett helt annat ställe. Medans kvinnorna förlustar sig på okänd ort så får männen snällt vara hemma? Själv skall jag snart koka påskskinkan i vanliga fall så brukar vi ha färdigkokt som vi bara griljerar men inte i år, även lägga in sillen frugan får göra strömmingslådan. Fixa till köttbullar prinskorvar sist men inte minst påskbordets självklara juvel Janssons Frestelse, en given klassiker åtminstone på mitt bord. Anledningen att hon skulle iväg till ett annat ställe än Blåkulla var att hon skulle skjutsa sin moster till sjukan, det är väl det närmsta hon kommer Blåkulla idag?


Om ett par timmar skall frugan och jag iväg och käka en lyxig trerätters middag på ett känt ställe i stan, som enligt hörsägen är svindyrt. Men hon hade fått tillfället ifråga som en julklapp från sitt jobb, så nu tog vi och slog till och bokade bord. Julklappens tidsfrist håller på att bränna inne så det vore grymt synd om vi inte utnyttjade tillfället.Senast jag var på någon känd krog har jag faktiskt ingen aning om, men det var i alla falla sjukt längesedan. Kvällens mat blir den sista av vanlig mat? Sedan går man in i påskmatens alla rätter olika sorter och godsaker, man lever bara en gång så sant som det var sagt."



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: Ett ögonblick i verkligheten?

"Haft en liten oansenlig dust med min tonårsdotter till slut gav jag upp, det gäller att kunna ta att man är helt pantad totalt idiotfö...