09 april 2023

Utdrag från dagbok: En dag med korv och bröd och skumpa i centrum?

"Påskdagen är egentligen den skönaste dagen under hela påsken åtminstone i vår familj, en dag då inga människor kommer en dag då man gör vad som faller en in. Påskafton är tvärtom i vår familj det då man skall träffas umgås och äta påskmat så att magen står i sju hörn och tarmarna vrider sig av smärta. Det som förvånar mig allra mest är att jag inte har hört en enda påskasmäll i år, vilket var första gången hittills i mitt långa liv. Man är ju mest van att det smäller och brakar i stort sätt hela påsken men så inte i år, vilket var djävligt skönt både för oss människor och inte minst min jycke Dino som är livrädd för höga ljud. Har precis avslutat en gedigen påskfrukost med ägg sill påskskina på kavring rödbetssallad kaffe och mandarinjuice.


Idag tänker vi göra en engelsk bubbledogs med skumpa, eller en försvenskad version korv med bröd räksallad och sist men inte minst skumpa. Sedan till kvällsmat går vi loss på påskaftonens sista rester av den gudomliga Janssons frestelsen kräftsillen strömmingsrulladen köttbullarna prinskorvarna sillsalladen med mera kanske ett par glas vin därtill vilket är lika självklart som alla stjärnorna på himlen. Rätt som det är kommer verkligheten ikapp dig med sin gråa fyrkantiga verklighet med jobb med skolgång. Idag föresten spelar mitt hjärtelag Örebro HK sin femte match i den grymt jämna semifinalserien i shl mot Skellefteå. Då sitter vi såklart klistrade framför tvburken och hejar fram vårt framgångslag"



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: Den som lever får se?

"Tja, våren kom och vände allt ifrån en sjuhelsikes storm via snö och regn kanske våren ändå stabiliserar sig till slut? Eller inte? Ni...