07 april 2023

Utdrag från dagbok: Långfredagen kan vara fina fisken för dom troende?

"Har alltid hatat den här dagen långfredag, en dag som både är fruktansvärd lång och dessutom oändligt tråkig? När man var yngre sög verkligen den här dagen då ingenting var öppet, polarna var borta och allt var som en enda stor djävla öken. Nu för tiden dukar jag upp till fest just den här dagen, för att på så sätt trolla bort långfredagens alla tråkigheter. Frugan har bjudit in goda vänner på kreolsk gryta, dessutom är det shl hockey resterande av kvällen vilket kan bli rena rama påskkaramellen för dom troende. Än så länge har man inte hört några påskfyrverkerier kanske kommer det smälla till lite imorgon på påskaftonen? Personligen ser jag ingen som helst tjusning i att bränna upp tusenlappar, dom pengarna kan jag med glädje lägga på helt andra saker än på bomber och granater.


Dagens morgon gick jag ut i ottan med första hundpromenaden i ett synnerligen öde landskap, inte ens någon påtvingad hurtbulle var ute utan endast jag vovven och en och annan sångfågel i nått frostnäpet buskage. Natten har varit något kall och skaren har legat på där snön fortfarande ligger kvar. En och annan skrämd påskhare har kutat förbi i värsta racerfart. Nu har jag endast 1 vecka kvar på min ordinarie sjukskrivning, sedan går jag in i en tids halvtidsjukskrivning vilket känns sjukt bra i sammanhanget. Frukosten var superb med ett par skinmackor med stark senap ett perfekt kokt ägg där gulan rinner ut ett par sillbitar slank ned som fina fisken. Fram tills våra vänner kommer på besök, tänker jag faktiskt inte göra ett enda skit mer förutom att slöa så mycket jag bara orkar för det har jag förtjänat."



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: En lång långfredag?

"Förr i tiden i min barndom var långfredagen årets absolut tråkigaste dag ever, inga butiker var öppna inget överhuvudtaget var öppet s...