29 april 2023

En av många små tankar: Döden kan sätta käppar i hjulet?

"Tänk så nära man är både döden och livet i ena sekunden är man kärnfrisk, för att i nästa andetag ligga krämpande för döden. Har man upplevt den själv men även i sin omgivning, så inser man hur liten människan är så hjälplös så sårbar. I mitt jobb kastas man verkligen in i dom båda förhållandena, i vissa fall kan försämringen komma blixtsnabbt men även förbättringen. Ett dag för dag läge som så mycket annat. Utanför fönstret så öser regnet ned det blåser en sjudjävlars vind dessutom är det svinkallt,men det här väderläget var jag helt förberedd på så det var ju knappast oväntat. Nu går vi mot slutet av denna aprilmånad med valborg i morgon med majbrasa vårkörer med vårtal och så vidare, vi brukar åka till ett ställe utanför stan där vi även brukar passa på att köpa nygräddade våfflor vispgrädde med rårörd jordgubbbsylt.


Det där med livet och döden har ju olika innebörder desto äldre man blir, när jag var ung så trodde jag liksom alla andra att man var i stor sätt odödlig. I dagsläget har man nu kommit upp i en ansenlig ålder där man börjar inse att döden liksom busslinjens ändhållplats är det sista man kommer till. Forskningen om åldrandets mysterium fortsätter vad jag förstår, men än så länge kan man inte lura kroppens åldringesmekanismer att helt avstanna. Men den dagen som man kommer på att använda vanligt vatten som bränsle till bilen, då är jag nog både död och begraven för längesedan. Samtidigt är jag sjukt tacksam över att jag har fått uppleva den expansiva tekniska utvecklingen under typ dom senaste 60 åren, som inte männsligheten har fått göra under miljontals år innan? Att upptäcka hjulet var nog grymt hichtech på den tiden?



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: När drömmarna lyfter?

"Alla har vi väl våra drömmar stora som små, kanske är det så att någon procent av alla samlade drömmar har gått i uppfyllelse? Oftast ...