01 maj 2023

En av många små tankar: Det välkomnade 1 Maj?

"Igår lapade vi sol så gott som hela dagen med diverse utomhusarbeten, såsom spadvända potatisjorden gräsklippning sköra dom första rabarberprimörerna. Igår hade vi valborgsmässoafton som vi tillsammans med svärmor vi åt sill och fryst svensk färkpotatis, som förrätt avverkade vi en underbar rabarberpaj med härlig vaniljsås vilket är en grym försmak på vårens alla primör delikatessser. Som traditionen bjuder på så åkte vi även till en festplats utanför stan och kollade på majbrasens uppgång och fall en process som snart var över, sedan kanske inte årets vårtalare på plats var av bästa klass men det var bara att gilla läget? I vanliga fall så brukar vi äta våfflor vid festplatsen, men i år så skippade vi totalt den läckerheten.


Idag har vi äntligen kommit fram till 1 Maj i mina ögon sätt en arbetares dag då man går man ur huse och demonstrerar mot borgarnas orättvisor. Eftersom man själv är en arbetare alla dagar i veckan liksom dom andra övriga i släkten sedan generationers tillbaka, så är liksom den här dagen helig på många sätt för att predika diverse orättvisor på. Självfallet så kommer det alltid finnas kvar två sidor, en blåblodig och en pulserande röd så är det bara. Fast på senare tid har den gamla gränsdragningen suddats ut någon. Pengar är fortfarande makt bra inkomst är en stabil makt kontakter är guldkantad makt allt det andra är endast en kamp för överlevnad. Själv har jag för längesedan slutat att demonstrera men fortfarande tillhör jag kategorin arbetare, och naturligtvis gör jag allt för höja den vanliga arbetarens status."Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: April april?

"Nu skall det tydligen bli kallare igen en period framöver där vårvärmen verkligen lyser med sin frånvaro och kylan med sin närvaro. De...