01 maj 2023

En av många små tankar: I huvud på en mixad cheesecake?

"Kanske har man alltid varit som en mixad cheesecake av en tänkande drömmare och sökare i hela sitt liv, att finna sin plats för stunden sin särpräglade nisch i allt det hela? Eftersom jag är en så kallad konstärssjäl utan konstnärsskap så har jag aldrig hittad den optimala platsen än, men i dagsläget har jag accepterat här och nuet vilket är hur stort som helst? Har alltid klassificerat mig som en klassisk medelmåtta som är lagom okej på det mesta, inte i överkant inte heller i underkant utan prescis där någonstans mittemellan vad som helst. Inte som en fisk på torra land, utan mer som en simmande landkrabba uti den hela stora blåa oceanen. Som en nyfiken brännmanet som inte ger sig förens den har upptäckt platsens påstådda förträfflighet. Det hela handlar knappast om varken religion eller politik, utan mera som att träffa rätt i sin ständigt rörliga livsåskådning.


Som sagt man har ju knappast rosat marknaden inte ens varit i närheten av en hurrande folksamling som har snöat in sig i kreativiteten. Utan mera har jag endast skummat på den publicistiska ytan så att säga skrapat loss minmala ätbara fragment ur dess icke sinande kittel. För att vara lite mindre dramatisk kan man helt klart säga, att jag fortfarande är på ruta ett i processionen mina vyer? Som ung hade man såklart storslagna drömmar om ditten och datten, man skulle bli både det ena och det andra helst samtidigt? I stället blev man typ ingenting som en tall i granskogens spretiga domäner som en förlorad dagdrömmare som har gått något vilse i sina egna filttofflor, men ändå på nåt sätt förblivit en fungerande bit länk i det stora hela som en beståndsdel i det ständigt snurrande hjulet."Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: Bland lunk och lata dagar?

"Nästa vecka skrider vi emot midsommarhelgens öden och äventyr, en helg som kan innehålla precis allt mellan himmel och helvete? En äkt...