01 maj 2023

En av många små tankar: Tiden är den enda som springer snabbt?

"Inget snack om saken att tiden håller på att springa förbi oss levnadsglada själar, åren går i termen fritt fall som en skenade negativ spiral. När man var ung och oskuldsfri så hade man all tid i världen, dessutom var man både odödlig och med en självgod intelligent. Nu med facit i handen så har tiden bara krympt ihop till ett sorligt russin, där bara den knapp mätbara sötman håller den vid tillfälligt liv. Det där med odödligheten är snart ett minne blott för oss alla, liksom den knappt synbara intelligensen som med årens lopp dramatiskt har minimeras. Man kan lugnt påstå att människan är som ett ruttnande äpple i dess sorglösa form. Alla i min kompiskrets ville bli lokförare, herregud jag ville bli författare eller musiker i nåt flumband ha massa sexiga groupies omkring mig. Kompisens farsa var lokförare därför ville polaren också bli lokförare, äpplet faller inte långt ifrån trädet? Min farsa jobbade på ställverk, och jag ville fan inte bli ställverksarbetare. Istället utbildade jag mig till plåtslagare fast jag hatade plåtslageri, dessvärre fastnade jag i grupptryckets elaka käftar mot min vilja. Fortfarande letar jag febrilt efter det perfekta jobbet, men om några år är det slutletat för då går jag i pension.


Egentligen så undrar man vart alla åren har tagit vägen, från den dagen som man gick ut 9:an fram tills dagens datum. I början så provade man på en uppsjö av olika jobb och man var nöjd med det. Efterhand så fick man familj så försörjningen var det enda som man tänkte på, att få ihop ekonomin till en hållbar och fungerande vardag. Naturligtvis kan man inte leva om sitt liv men hade jag ändå fått chansen, så hade livet troligtvis sätt betydligt annolundare ut det vill jag åtminstode tro? Allt den där problematiken handlar egentligten om vilka förutsättningar man har vilken uppbackning man får vilka verktyg som finns tillgängliga. Idagens hårda arbetsklimat är kontakter så djävla viktiga, att känna och träffa rätt människor på rätt plats och vid rätt tid."Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: April april?

"Nu skall det tydligen bli kallare igen en period framöver där vårvärmen verkligen lyser med sin frånvaro och kylan med sin närvaro. De...