17 maj 2023

En av många små tankar: När korta kontorsdagar blir guld värda?

 "Idag hade vi kort kontorsdag på kneget helt perfekt, då hann jag lagom precis cykla upp till vaccinmottagningen för att ta min första TBE spruta den mot fästingar. Får man liksom TBE då finns det istort sätt inget att göra, men får man istället borrelia då kan man behandla symtomet. Man kan ju som sagt inte välja men önska kan man göra? Tydligen finns det hur många fästingar som helst nu, kanske är det en av bieffekterna av klimatförändringarna liksom dom har upptäckt flera tusen nya hemska småkryp. Som på ett eller annat sätt har ploppat upp som elaka flugsvampar på en väldigt kort tid. Nu har samtliga familjmedlemmar tagit TBE sprutan till och med våran jycke DINO har fått sin beskärda dos av vaccinet.


Apropå det rådande regnet som strilar ned i ojämna formationer så får vi leva med det idag, för i morgon skall tydligen väder åter stabilisera sig? Sånt där vet man aldrig om man kan inte äns lita på meterologerna nu för tiden även solen har fläckar stundtals. I kväll har 2/3 delar beställt sushi medans den sista tredjedelen läs mig har beställt en calzone special den med räkor. Således tänker vi lyxa till återstoden av dagen, om en stund slår vi till med gofika en sorts förrätt som i det här fallet består av varsin smarrig wienerbrödsaktig vaniljkrämsbulle. Endast det bästa är gott nog. Som sagt det gäller att ligga på topp så länge det varar, för rätt som det är kan det komma en diff helt så där som man kanske inte riktigt hade räknat med?"



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: April april?

"Nu skall det tydligen bli kallare igen en period framöver där vårvärmen verkligen lyser med sin frånvaro och kylan med sin närvaro. De...