02 maj 2023

En av många små tankar: När livet hänger på sköra trådar?

"Livet består oftast av slumpen ödet tillfälligheterna, att vara på rätt ställe på rätt tidpunkt eller fel ställe på fel tidpunkt antingen eller. Ibland löser sig saker av sig själv som en skänk från ovan. Eller så får man en hjälpande hand på ett eller annat sätt. När man är ung hänger man med polarna och skapar sig kontakter långt uppe i livet, plötsligt så blir man gammal eventuellt bitter på situationen och konstaterar krasst att polarna antingen har trillat av pinn kilat vidare eller helt enkelt skaffat sig ny umgängeskrets? Idag kanske man känner sig frisk som en leende fisk, men i morgon kan man kanske hamna i en olycksdrabbad situation...plötsligt kanske allting är över? Eftersom man lever i nuet så är det endast här och nu som gäller, det som hände igår blir historik man bara bläddrar förbi i förbifarten. Känner till en kompis som bara på ett antal veckor har gått från sprallig till okontaktbar, där livets andedräkt endast hänger på några sköra trådar. Rätt som det är kanske allting är över, lika plötsligt som det började.


Nu kanske man inte ska måla fan på dörren, för idag skiner faktiskt solen och penningflödet är normalt balanserat och då får man vara glad över det. En annan dag kanske marken öppnar sig himlen sluter sig och mardrömmarnas samtliga demoner går till angrepp, då kanske man önskar att man aldrig har blivit född varken nu eller senare? Egentligen handlar livet om att hitta en sorts stabil och trygg balans, att ha förmågan och verktygen att kunna tackla dom olika problemen som hela tiden dyker upp här och där av en eller annan anledning. Tro det eller ej men allting handlar faktisk om ekonomi, har du en trygg och stabil ekonomi är det sällan några problem. Har du en oanständig ekonomi ej värd namnet så din vardag går balansgång på en slak lina över Niagarafallet. Sedan finns det dom som hoppar i galen tunna, även de som hellre flyr än illa fäktar."Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: Förr eller senare händer det?

"När man var ung en gång då var det lätt att fastna i dagdrömmarnas förlorade värld. Man gick omkring som i en skirande bubbla som aldr...