01 maj 2023

En av många små tankar: Är det nu som allting händer?

"Det är i maj månad som allt händer, är ett av många bevingade talessätt. Visst är det så det är nu bönderna har häcken full allt det goda skall ned i jorden och så vidare. Det byggs ut det byggs in, allt repareras fejas målas och konstrueras. Men allt på ytan är inte bara perfekt, det konstateras att det är sjukt många ungdomar med psykisk ohälsa faktiskt mer än någonsin förr. Kanske är det nu som vi får skörda offren av medaljens mörka baksida dom unga drabbade inom teknologin värld i det allt mer pressade sociala nätverket. På hemmaplan har vi begränsat skärmtiden något, så att vi inte helt fastnar i skärmendumpens tvivelaktiga verklighet? För att på så sätt undvika bland annat hjärntrötthet synrubbningar konspirationsteorier diverse bokstavsrelaterade tvångssyndromer. Det börjar bli allt mer vanligt att livet utanför datorernas värld, blir till ett ökänt skrämmande främmande ingenmansland där sociala fobier kan bubbla upp som sockerdricka utan förvarning.


Igår pratade vi om att vi som barn alltid var ute och lekte man var aldrig inne man var jämt med polarna i ur och skur i vått och torrt, såklart det var ju den tidens melodi innan datorernas inträde. Nu sitter man liksom och konverserar med hela världen utan att ens behöva lyfta på ändan, såklart det är ju den här tidens kommunikation det får man acceptera oavsett om man gillar det eller inte? Annars kan man lätt hamna i ett socialt utanförskap, sedan gäller det att hänga med i svängarna i den snabbt skenande digitala utvecklingen. Kanske är det så att vi byggde kossor av grankottar och satte tändstickor som ben förr i tiden, å andra sidan så visste vi inte om någonting annat? Som jag har sagt förut så har jag under min livstid fram till dagens datum fått uppleva saker som ingen annan förrut har gjort under miljontals år. Ändå känns det bara som om vi är i början på den ny generations utveckling, som i ett nafs kan göra dagens teknik till dammiga banala museiföremål?"Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: April april?

"Nu skall det tydligen bli kallare igen en period framöver där vårvärmen verkligen lyser med sin frånvaro och kylan med sin närvaro. De...