18 maj 2023

En av många små tankar: Blott en dag i sänder?

"Kristi himmelsfärdsdagen är en dag mitt emellan dagarna, en i mina ögon sett obetydlig dag men ändock en ledig dag i helheten. Idag skall vi troligtvis grilla kyckling fräsa på majskolvarna eventuellt sparris och såklart dricka vin därtill, så på det stora hela blir det en betydande dag före helhelgen som kommer. I och för sig skall jag jobba åtminstone halva fredagen, men sen därefter går jag på helgledigheten med buller och bång. Regnet som kom igår hade en viss positiv inverkan på naturen i mitt närområde som blev vattnat ordentligt efter en period med relativt långvarig torka. Naturligtvis sätter det fart både på ogräset och den övriga växtligheten på gott och ont.


Klimatrapporten som kom igår var dock ingen munter läsning globalt sett, då det sas att vi kommer inom en femårs period hamna på den kritiska 1,5 procent gränsen vad moder natur klarar av, tydligen var det 66 procent chans att så blir fallet och dom andra procenten får vi som en otrygg bonus marginal att spela med? Naturligtvis så är det den moderna mänskligheten som har försatt oss i den jobbga rävsaxen, hur vi än gör så kommer vi troligtvis inte att fixa läget vilket känns som värsta tänkbara undergångsmardrömmen. Trots att vi nu är inne i en fas av klimatsmarta lösningar så kommer det troligtvis inte att räcka till för den kommande generationen, som kommer få ett rent helvete att vända den sjunkande skutan på rätt köl igen?"Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: Bland lunk och lata dagar?

"Nästa vecka skrider vi emot midsommarhelgens öden och äventyr, en helg som kan innehålla precis allt mellan himmel och helvete? En äkt...