29 maj 2023

En av många små tankar: Jakten på det där som dom andra också letar efter?

"Livet fortsätter att skena iväg som ett rasande tåg utan vare sig bromsar stinsar eller hämningar? Station efter station passeras revy, som om vi inte ville stanna vid dem? Livet känns också som dom många jobbiga straffmissarna i fotboll, som dom många nitlotterna i tombolan. Men emellanåt kan faktiskt livet blomma upp när man får sätta på en hårdrockskiva som man inte har lirat på 30 år. Stereon är det enda man får sätta på numera? Så länge som man kan stå upp känns det helt okey, sen ser jag på dom dementa och inbillar mig att även jag klarar mig? Solen fortsätter att pressa på men dom kylslagna pålandsvindarna gör att man drar öronen åt sig, dom känns som en frostig isbjörns kalla sträva tunga på din varma knottriga kind.


Jag tänker fortsätta jakten på den ultimala tillfredställelsen som är en komplett mixad sörja av livets goda enligt mitt synsätt, hittills har jag bara nuddat lätt vid den jämförelsen men jag ger mig inte förens jag är där och nosar? Det kan bli i morgon eller om 100 år, huvudsaken är att man inte ger upp i brådrasket? Enda sedan jag var liten har jag haft en inre glödande längtan efter att hitta det där lilla extra som alla andra också letar efter, det kan i stort sätt vara vad som helst? Men så här på ålderns höst med sina fallande löv så har möjligheterna dramatiskt minskat betydligt, kvar är den förtappade sista chansen under dom lösa stenarna i grustaget."Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: Från då till nutid?

"Nyheterna handlar mest om fångutväxlingen med Iran prinsessans svenska sommar och mediavåldets inverkan på tonåringarna. Våldet eskale...