04 maj 2023

En av många små tankar: När framtiden vill in i ditt medvetande?

"Vårvädret fortsätter att vara precis så där härligt kaosartat som det alltid brukar vara vid den här tiden, ömsom sol ömsom övriga andra djävla väderlekar. I morse när man slängde sig upp på¨stålhingsten på väg till jobbet så hade man modiga någon minusgrad i ryggen, så det var bara att plocka på sig mössa och vantar och se glad ut? Tydligen skall det fortsätta att vara svinkallt återstoden av veckan, för att sedan stabiliseras sig igen i början på nästa vecka. Vädermässigt är det precis som det alltid bruka vara, åtminstone så länge som jag har levat? Men enligt framtida profetior så kommer vädret garanterat att ändra karaktär, men sen kanske man inte vet 100 om det blir en ny istid eller tropiskt djungel för hela slanten. Naturligtvis så spekuleras det hej vilt över huvudtaget om hur framtiden kommer att gestalta sig, troligtvis blir det nåt mellanting mellan star trek öken eller armageddon?


På 60-talet grottade man villigt ner sig i star trek serien man fantiserade om framtiden och dess fantasifulla teknik, personligen tyckte man att frontmatade vieobandspelare var det häftigaste man visste. Idag platsar den tidens teknik på museet, det börjar ju en annan snart också göra det är bara en tidsfråga. På den tiden pratade man om flygande och självstyrda bilar med pratande robotar som skötte det mesta av vardagslivet, idag börjar man närma sig 60-talets science fiction anda på riktigt. Inom en snar framtid är vi garanterat uppkopplad i någon sorts centralstyrd plattform, där minsta lilla avvikelse registeras och blottläggs. Vissa anser såklart att den verkligheten både är skrämmande och traumatisk på gott och ont, men om ett antal decennier är man själv så pass gammal och gaggig att man totalt skiter i den fortsatta utvecklingen?"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: Bland lunk och lata dagar?

"Nästa vecka skrider vi emot midsommarhelgens öden och äventyr, en helg som kan innehålla precis allt mellan himmel och helvete? En äkt...