09 maj 2023

En av många små tankar: När solen totalt dominerar min plats?

"Konstaterar att det idag har varit klart en av årets absolut varmaste dagar hittills? Igår när man cyklade runt klockan 6 på morgonen till kneget så var det typ 2 minusgrader vilket inkluderar både mössa och vantar, idag hade vi plus 4 grader vid samma tidpunkt då skippade jag faktiskt mössan halleluja. Prognosen säger att det skall bli en tokvarm sommar i år ungefär den som vi hade 2018, då vi i princip hade tokvarm från början av Maj till slutet av September. Vilket var förödande både för lantbrukarna som var tvugna att nödslakta sina kreatur, men även en katastrof för grundvattnet som sinade. Sedan kanske man kan nämna i sammanhanget att brandkåren hade en sjuk arbetstopp med skogsbränder stup i kvarten och dylikt.


Naturligtvis skall man vara försiktig när man solar på grund av det supertunna ozonlagret, för man vill ju inte drabbas av den fruktade hudcancern malignt melanom som ökar lavinartat för tillfälligt. Personligen så har jag sjukt lätt för att bli brun, i stort sätt så räcker det med att jag klipper gräsmattan med bar överkropp för att grannarna skall tro att man har varit utomlands. Det får jag väl tacka morsan för hennes tacksamma pigment som jag fick ärva. Sedan finns det dom som bara blir röda för att sedan skinnet ramlar av, och under det hela blottar sig en grisrosa nyans vilket inte är så kul i sammanhanget."Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: Bland lunk och lata dagar?

"Nästa vecka skrider vi emot midsommarhelgens öden och äventyr, en helg som kan innehålla precis allt mellan himmel och helvete? En äkt...