06 maj 2023

En av många små tankar: En dag då prinsen uppgraderades?

"Idag står i princip hela Storbrittanien stilla även delar av mitt hem tack vare att en gammal prins blir en ny kung i gammalt format, således en hejdundrande kröning i temat klang och jubel. Där ett galet royalistiskt folk går man ur huse för att hylla den nya kungens inträde, med säckpipor fish and ships bärs och hela baletten runt omkring. Själv tror jag att jag inte vill bli kung, det verkar bara vara en sjukt jobbig cermoni det räcker med att vara kung i baren det är nog så krävande? Min fru är även hon en smått galen royalist hon avgudar våran svenska kung och drottning alla dagar i veckan, medans jag är mera skeptiskt till kungahuset. Sedan kommer den ständigt återkommande diskussionen upp, vilket statsskick Sverige skall ha däri brukar meningarna vara synnerligen tudelade. För egen del spelar det ingen roll huvudsaken är att Sverige fortsätter hålla kursen rak och stabil framledes. Eftersom man fortfarande är en gammal punkare av rang och en lågbetald arbetare uti fingerspetsen sedan begynnelsen så kanske man inte är så himla förtjust i överklassens översittarfasaoner, fastän jag på gamla dagar till viss mån har förlikat mig med den blåblodiga sidan något?


Igår pratade jag med farbror Blå, det är en lustig snubbe som är så långt ifrån verkligheten man kan vara han lever i sin sårbara bubbla och utgår ifrån den. Helt utan verklighetsförankring över huvudtaget han kan få minsta bagatell till att bli en konspirationsteori, att resultatet av den kokande spiksoppan kan bli värsta gourmemiddagen. Ibland vill man komma ifrån verklighetens alla krav och slippa den dagliga fyrkanten, och bara prata med farbror Blå om ditten och datten det kan kännas sjukt befriande och fjärran från gängse normer. På tal om den nyblivna Kung Charles III så är han nog grymt nöjd med att äntligen i grevens tid ha blivit uppgraderad? Sedan kan man tycka vad man vill om aristokraternas pompösa jippon, men britterna bara älskar när sånt här händer även min hustru skiner som en sol i sann royalistisk anda."Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: Bland lunk och lata dagar?

"Nästa vecka skrider vi emot midsommarhelgens öden och äventyr, en helg som kan innehålla precis allt mellan himmel och helvete? En äkt...