31 maj 2023

En av många små tankar: Förr eller senare händer det?

"När man var ung en gång då var det lätt att fastna i dagdrömmarnas förlorade värld. Man gick omkring som i en skirande bubbla som aldrig ville spricka, men den sprack när mardrömmarna satte in. Alla har vi väl svävat omkring bland molnen i olika omgångar bland olika formationer, för att förr eller senare falla pladask ned som en pantad pannkaka som förlorat sin form. Sticker inte under stolen med att även jag har varit som ett ärrat plan utan autopilot utan egentligt mål, men förr eller senare tvingas man konfrontera sig med den rådande verkligheten som gällde. Vissa av oss är för evigt förlorade bland dagdrömmarna så långt ifrån en verklighetsförankring som man bara kan komma. Kan bara tycka synd om dessa sorgsna individer som vägrar släppa in verkligheten i sin fyrkant.


Förr eller senare så växer man upp oavsett om man vill det eller inte och ser plötsligt en annan verklighet en värld som man måste konfronteras med, att börja gillar saker man förr kanske hatade som pesten. Myntet har som bekant två sidor en drömmande och en realtid i nuet, ibland kanske myntet hamnar på högkant då hamnar man i ett ingemansland där man är beroende på vilken sida myntet hamnar. Syvende och sist så är livet som lotterna i tombolan, ibland har man tur med vinstlotten men oftas drar man den där djävla nitlotten som mörkar vardagen."Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: Bland lunk och lata dagar?

"Nästa vecka skrider vi emot midsommarhelgens öden och äventyr, en helg som kan innehålla precis allt mellan himmel och helvete? En äkt...