01 maj 2023

En av många små tankar: När beståndsdelarna blir ett futtigt faktum?

"Ni undrar säkert hur det går för mig i jakten på det perfekta välbefinnandet? Tja dom som undrar är troligtvis endast någon nanoprocent av den globala totalbefolkningen i stort sätt lika många futtiga bestånsdelar som ryms i ett krasst maginnehåll hos en för tidigt född amöba? Men som min mormor alltid sa, att så länge det finns någon sorts tillstymmelse till procent hur stor eller hur liten den än må vara så finns det en chans? Naturligtvis så hade mormor däri en viss poäng, men den riktig poängen i sammanhanget är att jag inte ens i skrivandes stund har hittat det där perfekta välbefinnandet trots ett livslångt sökande? Troligtvis kommer jag att hitta det jag söker efter på dödsbädden, kan ge mig fan på det? På tal om välbefinnande, så kom jag nyss hem från en synnerligen blöt promenad med min jycke Dino. I ett brutalt ihärdigt regnande som var som en blöt dröm att vandra i? Dels slapp jag alla pratglada äldre människor även dom hjärtskärande hurtbullarna med rödmosade flin som kämpar sig igenom sin utvalda sträcka slapp jag konfronteras med...nää fy fan vad jobbigt det är att se dessa stackares lidande.


Tro inte att jag avskyr motionerande människor tvärtom kan jag säga, för egen del älskar jag varierande korta långa promenader med jycken Dino jag älskar långa cykelturer. Kort sagt jag älskar att hålla mig i trim. Efter över tre månaders kompakt sittande i rullstol som smygande byggde upp typ 10 kilo barlast fördelade på ett enda ställe, så är det viktigare nu än någonsin förr att få bort den bärande skiten och till slut återfå sin forna glans igen. Allt det där handlar självfallet om själdisciplin självinsikt djup karaktär och ett djävlaranamma utav dess like, har man dom ädla egenskaperna så har man relativt enkelt skaffat sig många fördelar att bekämpa barlasternas demoner med. Efter två dagar med sill och potatis så har min kära hustru äntligen stekt iordning ett gäng undersköna rostbiffar, till det serveras fryst svensk potatis en läcker genomtänkt sås lyxig grönsallad och givetvis universaltillbehöret lingon som är lika viktig som pricken över i."
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: Förr eller senare händer det?

"När man var ung en gång då var det lätt att fastna i dagdrömmarnas förlorade värld. Man gick omkring som i en skirande bubbla som aldr...