25 maj 2023

En av många små tankar: I dagsläget blundar vi vid tanken?

"Säkert bär många av oss på små hemligheter stora som små, en del hemskare än den andre visst är det så? När vi väl tror oss ha städat klart garderoben så dyker det plötsligt fram nåt obehagligt skelett som man kanske inte alls hade räknat med? Man hör titt som tätt människor som har drabbat av dom olika hemligheternas demoner, en del kanske sopar dom under mattan medans andra aldrig får bort dom från sitt DNA? Personligen vägrar jag titta in i någon garderob i fall att jag skulle stöta på skelettet som jag inte alls trodde fanns? Hoppsan Kerstin kan man lugnt säga!

Hur vädret blir dom kommande dagarna blir helt avgörande hur juni juli augusti kommer att bli, en gammal ursvensk sak från bondepraktikan men visst lutar det åt att vi kommer få en liknande sommar som vi hade 2018. Då det var tokvarmt fråm maj till september, redan då kunde man märka av bieffekterna av klimatförändringarna. Inom 5 år kommer vi garanterat snudda vid dom oroväckande 1,5 graderna som i vissa kretsar är helt förödande får vårt runda klot? Kanske är vi på väg mot nåt håll som vi i dagsläget inte kan sätta fingret på?"
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: Bland lunk och lata dagar?

"Nästa vecka skrider vi emot midsommarhelgens öden och äventyr, en helg som kan innehålla precis allt mellan himmel och helvete? En äkt...