11 maj 2023

En av många små tankar: Bland potatisar och annat?

"Det stekheta vädret fortsätter att bombadera oss på gott och ont, det finns två sorters människor antingen dom som älskar eller hatar solens tryckande hetta. Personligen tillhör jag kategorin lagom är bäst i alla väder. Om ett tag tänker jag starta upp grillen där jag tänker tillaga fläskkotletter eventuellt sparrisar, till det potatis och såklart bearnaisesås dock ej hemmagjord utan ICA står som leverantör. Dessutom har jag dränkt potatis och grönsakslandet med rikligt med vatten, dom liksom jag är grymt törstiga när hettan slår till. Personligen tänker jag korka upp ett friskt vin därtill, det liksom hör till i sammanhanget.


Som jag sade för några dagar sedan så lyder meterologernas prognos på att vi får en liknande sommar som vi hade 2018, då det i stort sätt var tokvarmt från början av maj till slutet av september även det på gott och ont. Det onda i sammanhanget var att det blev vattningsförbud samt nödslakt av kreatur och även en betydligt sämre skörd än normalt, dessutom hade brandkåren en jobbig arbetstopp med ideliga skogsbränder stora som små som resultat. Så allt är inte frid och fröjd med värmen, som så många förr är den ursvenska meningen lagom är bäst som gäller. I den här värmen har min kropp blivit pepparkaksfärgad så folk tror att jag har varit utomlands, men det enda som jag har gjort är i princip endast klippt gräsmattan."Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: Bland lunk och lata dagar?

"Nästa vecka skrider vi emot midsommarhelgens öden och äventyr, en helg som kan innehålla precis allt mellan himmel och helvete? En äkt...