11 november 2023

En av många små tankar: När latheten skippar tidslagarna?

"Idag tänker jag vara riktigt riktigt lat fast under kontrollerade former, tänker såklart hålla mig på rätt sida lathetens gräns. Vilket i princip betyder att man gör saker i den takt man själv önskar utan några större krav på tid och prestation vilket i korthet innebär att man prioriterar lite och inte allt om ni fattar? Det får faktiskt bli en sådan dag idag, då man strategiskt utför olika saker under en rimlig och acceptabel tidsrymd? Krångligare än så beöver ju knappast livet vara, men blir det panik på torpet så anpassar man sig såklart efter detta faktum? Doften av stekt ytterfilé från köket gör att mina känsliga aptitsensorer aktiveras och snålvattnet rinner som porlande fjällvatten, men frugan förbereder bara köttet som vi ska ha i kväll men först tänker vi ha aptitretare som vitlöksstekta räkor med olja och persilja lite småländska lökkorvar några smakrika dessertostar. 


Idag tänker vi hylla den smakrika maten på bred front, det inhemska kökets oändliga aromatiska sinnlighet. Eftersom vädrets makter har ställt in sig på evigt regn, så tänker vi anpassa oss efter detta blöta faktum. Det enda som jag tänker göra utomhus under dagen är att rasta jycken Dino på olika tidpunkter, ett nödvändigt åtagande som jag mer än gärna utsätter mig för. Så fort som tonårsdotter vaknar upp ur sin skönhetssömn tänker hon och nådiga frugan besöka stadens galleria för att inhandla morgonsdagens farsdags present, det kan i princip vara allt ifrån fågel fisk och mittemellan?



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: I en elektrifierad värld?

"Värlen blir allt mera elektrifierad på gott och ont, på världens största bilmässa i Shanghai samlas hela bilvärlden under samma tak se...