19 november 2023

En av ,ånga små tankar: Den stora mansdagen?

"Vaknade upp i morse för att konstatera att det också är den intenationella mansdagen idag, som fokuserar sig kring och om männens hälsa. I en värld där olika cancertyper sprider ut sig som ringar på vattnet och framför allt prostatacancern som är ett stort manligt gissel, tack och lov så fungerar mina genitalier som dom ska än så länge ska det sägas. Fler och fler drabbats utav cancer nu än någonsin förr, men läkarkonsten har gått framåt och fler kan räddas som tur är. Hur det än är ska man upptäcka förändringarna i tid för att ha en rimlig chans till att både räddas och ha ett fortsatt fungerande och bra liv som möjligt. Eftersom man har släktingar som har avlidit i cancer så bär man med sig cancergenerna i arvsmassan, sedan är den stora frågan om den aktiveras i min kropp eller hoppar över någon generation eller inte? 


Rätt som det är kan ens hälsa förändras dramatiskt över en natt allt kan plötsligt ställas på högkant och rasera din verklighet totalt. Nu skall vi vara glada över att vi fortfarande har en fungerande bra sjukvård i Sverige och den skall vi fortsätta vara rädd om, för en dag när vi minst anar det kanske vi behöver den för våra olika sjukdomsproblem? Personlgen så har man kommit in i en åldersperiod där allt kan hända och händer, kanske sånt man inte alls hade räknat med eller ens vetat om? Man lever för dagen och är nöjd med den, om morgondagen vet man ingenting om vilket ibland är tur? Sedan kan man kalla det för ödet slumpen eller livets mening om ni så vill."Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: När brödkaveln talar sitt tydliga språk?

"Funderar lite kring vår kroppsliga energi om hur man utnyttjar den på bästa möjliga sätt? I mitt fall nu när jag råkar ha en ledig dag...