18 november 2023

En av många små tankar: En lördag med knappa inslag?

"Man fick en smärre chock när man öppnade ytterdörren i morse, inte pågrund av själva öppnandet i sig utan för att det var 4 djävliga minusgrader ute. Herre min skapare, sa jag bistert till jycken Dino som burrade upp sig som ett järtecken. Nu har vi dock köpt en skön vinterkappa åt jycken som han inte fryser ett spår i. All växtlighet hade i princip frusit fast i sin form och tjälen börjar fortplanta sig i marken, det mesta av löven har blåst av och fraktats bort. Som jag nämde innan så har man inte ännu vant sig vid kyligare klimat, men det lär man göra allt efter hand. Idag tänker jag packa ned prylarna i badrummet eventuellt lite grejer i klädkammaren, sedan har vi bara enstaka saker kvar och ytterligare en sväng till tippen. 


Nästa vecka forslar vi bort sommarmöblerna och förrådet till den nya adressen, vilket blir ett stort steg vidare mot nya äventyr. Annars så kommer den här lördagen endast att gå i ett lugnt mak fram till shl hockeyn i kväll, innan dess kommer vi att laga iordning en het lövbiffgryta med asiatiska smaker. Även intaga vin och skumpa därtill, vilket är vårt sätt att få lite guldkant på helgen efter den gångna veckans gedigna arbetsinsats. Cyklade upp en sväng till stan för en stund sedan, där man mötte påpälsade människor som gjorde allt för att skynda in i butikerna. En och annan rummlare stod och tryckte utanför systembolaget för att inhandla sin dagliga ranson. Hur det än är så är man ytterst privilegierad över att ha ett jobb att gå till med trygg inkomst, det är sannerligen inte många som har idag i ett Sverige som har tappat det mesta av sin välfärd vilket såklart är ledsamt."Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: Bland lunk och lata dagar?

"Nästa vecka skrider vi emot midsommarhelgens öden och äventyr, en helg som kan innehålla precis allt mellan himmel och helvete? En äkt...