17 november 2023

En av många små tankar: Spridda tanker om julfilmsträsket?

"För första gången på länge så håller kylan i sig i stort sätt hela dagen, kanske inte jättekallt eller så men ändå ett par minusgrader ute. Naturligtvis så är vi inte vana ännu för vinterklimatet, men det lär vi vänja oss vid efter hand oavsett om vi vill det eller inte? Alternativet är att flytta till varmare breddgrader men det vill vi ju inte så hemmakära som vi är. Man är så pass rotat där vi bor så det finns ingen anledning till flytt, förutom flytten om ett par veckor nästgårds. Tonårsdottern har en klasskompis hemma för lite sushi häng men sen skall polaren dra vidare. Under tiden polarna chillar så snöar frugan in sig i julfilmsträsket, personligen har jag aldrig förstått tjusningen i dessa massproducerade amerikanska filmerna men frugan gör det minsann. Fredagar brukar man lätt slentrialmässigt fastna i tacoträsket så även vi, fast istället för orginaltacos så blir det kycklingvarianten som vi anser är godare. 


På jobbet skulle dom käka Napoleonbakelser eftersom man äter dessa bakverk just denna dag men inte jag, själv kalasade jag istället på en superfärsk saffransmunk och gav mig själv en klapp på axeln för en väl utför abetsvecka. I morgon tänker vi plocka ned ytterligare saker i flyttkartongerna, för det gäller ju att ligga bra till när det börjar närma sig dagen D. Det gäller att ha framförhållning inte bara nu utan allt man gör det tjänar man på i längden. Annars står man där med skägget i brevlådan och undrar vad som egentligen hände?"Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: När brödkaveln talar sitt tydliga språk?

"Funderar lite kring vår kroppsliga energi om hur man utnyttjar den på bästa möjliga sätt? I mitt fall nu när jag råkar ha en ledig dag...