04 november 2023

En av många små tankar: Stora tankar kring alla helgons dag?

"Denna alla helgons dag eller den stora gravsmyckardagen om ni så vill, skall vi framåt mörkrets inbrott åka till svärmor för att intaga jansson frestelse köttbullar prinskorvar och dylikt. En förberedande julmatstradition så länge som jag kan komma ihåg, eller om ni så vill ett startskott på den inledande och analkande tiden som vi har framför oss. En tradition som vi håller i liv så länge som svärmor är vid liv, sedan kanske vi skapar egna traditioner efter våra egna önskemål och förutsättningar. självfallet skall även frugan och svärmor tända nåt ljus. Men det gamla börjar på att plana ut och hålls vid liv så länge som vi tycker att det är roligt, sedan kanske vi också börjar bli till åren och är fastgjutna i traditionerna som våra föräldrar har bärt med sig från sina föräldrar? 


För egen del vill jag gärna blanda det gamla beprövade med både nya och spännande inslag, för att få till en gudomlig mix mellan olika världar så tänker jag? Gårdagens underbara skaldjurskasse blev en bejublad höjdpunkt, resterna av fredagens frossande tänker vi ha till en lättare lunch eftersom vi går på det något tyngre framåt seneftermiddagen idag. Snart skall tonårsdottern iväg på ännu ett tungt träningspass i cheerleading även ett till i morgon söndag, sedan är höstlovet till ända för den här gången och verklighetens vemödor tar vid igen och allt är som vanligt."Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: Bland lunk och lata dagar?

"Nästa vecka skrider vi emot midsommarhelgens öden och äventyr, en helg som kan innehålla precis allt mellan himmel och helvete? En äkt...