12 november 2023

En av många små tankar: Fars dag anno 2023?

"Blev rikligt uppvaktat redan i morse av tonårsdottern och frugan på fars dag. Först hade jag varit ute med jycken Dino snortidigt i morse sedan ljudlöst krypit tillbaka till sängen, utan att vare sig tonårsdottern eller frugan märkte av mig. Tonårsdottern släpade sig upp ur sänghalmen runt 9 med frugan som understöd i morse och kom släpandes trötthågad med sina paket till mig, grattis pappa sa hon gäspandes och släpade sig tillbaka till sänghalmen där hon kom ifrån och somnade om på en femöring. Frugan har precis för en stund sedan släppt av tonårsdottern på sin cheerleading träning, och hämtat upp sin saliga morsa för att tända ett ljus vid sin faders grav. 


Om ett tag kommer även min vuxna barn hem för fikabesök med silviatårta och dylikt, vilket alltid är lika trevligt. Skillnad mellan fars dag och mors dag hos oss är att vid mors dag tar vi med svärmor ut på middag, medans vid fars dag blir det endast gofika tillsammans med baren här hemma men det funkar. Kom ihåg själv när man var barn då man köpte slipsar till farsan och blommor till morsan, själv får jag kalsonger och en och annan tröja emellanåt. Som alltid är det tanken som räknas, är paketköparna glada är även jag det.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: Bland lunk och lata dagar?

"Nästa vecka skrider vi emot midsommarhelgens öden och äventyr, en helg som kan innehålla precis allt mellan himmel och helvete? En äkt...