19 november 2023

En av många små tankar: I en digital nutid?

"För att knyta tillbaka till cancern så är det viktigt att uppmärksamma allt som har med den hemska sjukdomen att göra, som rosa bandet blåa bandet välgörenheter och det nödvändiga statliga bidrag till fortsatt cancerforskning. Kanske är man på rätt väg att lösa cancerns gåta eller så är man det inte? Tekniken och verktygen utvecklas fortfarande i en rasande takt, så någongång i framtiden kanske vi till slut kommer fram till svaret hur och varför cancern uppkommer? Än är vi inte där, men vi anar att det har att göra med miljön och välfärden där snabbmatens tvivelaktiga ingredienser är en bidragande orsak. För en stund sedan kom jag hem från en långpromenad med jycken Dino, i ett landskap som periodvis var täckt av snöflingor kylan fortsätter dock att hålla i sig bland dom påpälsade människorna man mötte under promenaden. 


Klimatet för närvarande verkar vara en ända stor väntan på snön, vintern har liksom inte kommit igång än den bara väntar på rätt tillfälle att expandera. Tonårsdottern som idag har träningsledigt samt frugan ligger utspridda i soffan och kollar in en av dom otaliga Sunefilmerna, och bara väntar på startskottet skall komma för att göra ett packningsryck i tonårsdotterns rum. Bland annat lite nedmonteringar av gamla skåp och hyllor, lite sortering av böcker och dylikt? Vem läser böcker nu för tiden inte tonårsdottern i alla fall, hon tar till sig den informationen på digitalt vis. När jag var i hennes ålder lusläste man flera böcker eftersom det inte fanns nåt annat, nu för tiden kan man välja det mesta från många digitala plattformar på gott och ont."Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: Bland lunk och lata dagar?

"Nästa vecka skrider vi emot midsommarhelgens öden och äventyr, en helg som kan innehålla precis allt mellan himmel och helvete? En äkt...