04 november 2023

En av många små tankar: Nedslag i den digitala villervallan?

"Den oroliga världen runt omkring oss tar inte ledigt bara för att vi firar alla helgons dag, dom många krigen fortsätter att sprida ond bråd död där tårarna blir till osinnbara floder. Här hemma i vårt avlånga land ställer vädret till det på sina håll, uppe i norra Sverige blir det stigande vattnet akuta problem med smältande snömassor och annat elände. I min region har det regnat sjukt mycket i ett par dagar nu och värre skall det bli? Naturligtvis så beror allt det här på klimatförändringarna oavsett om man förnekar det eller ej, där inte vår tighta infrastruktur är förberedda för naturens nyckfulla krafter? Kanske får man bygga om städerna helt och hållet i framtiden för att på sikt ha en sportslig chans mot naturens otämjdbara krafter, som det är nu har vi inte en susning av chans om situationen skulle förändras vilket den kan göra på bråkdelen av nån sekund vilket känns ganska skrämmande? 


Det är därför som vi har våra traditioner som vi kan grotta ned oss i och för en stund glömma allt skit runt omkring oss. Så länge som vi har dom är vi trygga. Världen kommer hela tiden att förändras på gott och ont, och vi människor blir tvingade att anpassa oss till den nya tekniken. Kan förstå den gamla generationen som inte alls hänger med i den allt skenande digitala revolutionen som hela tiden pågår, även min generationen som var med om datorernas första början måste inse att man hela tiden måste uppgradera sig för att hänga med i den digitala villervallan."Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: Bland lunk och lata dagar?

"Nästa vecka skrider vi emot midsommarhelgens öden och äventyr, en helg som kan innehålla precis allt mellan himmel och helvete? En äkt...