08 juni 2022

Att analysera saker utanför sin sida?

På jobbet idag pratade vi lite löst om hur klimatet har förändrats till det sämre? Exempelvis dom som kontrollerar hur visa växtarter blommar tidigare från syd till norr, numera blommar växterna snabbare i norr än vad det någonsin har gjort. Naturligtvis är det den globala https://globalportalen.org/amnen/klimat-miljo klimat ostabiliteten som är den bidragande orsaken, det kan i praktiken vem som helst räkna ut. Bara under min ringa mansålder så har miljön dramatiskt förändrats och i snabbare takt lär förändringen fortlöpa. Det känns på nåt sätt att vi inte längre varken kan påverka eller förändra det som redan har sats igång, det spelar nog ingen större roll hur mycket vi drar ned eller dra in men även jag kan ha fel? 

Det är nog inte många länder som klarar av att hålla klimatnormerna intakta, dom fattigaste länderna har varken ekonomin engagemanget eller kompetensen på sin sida. Medans dom rika länderna förlorar stora summor pengar på att dra ned, det är som att spotta i motvind. Själv minns man bara kalla jävliga vintrar och varma behagliga somrar. Numera är det antingen blött eller torrt och där emellan ingenting att rapportera, känslan är som att analysera det heta nöjeslivet i ingenmansland långt bortom ögats blickfång.



 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: Den som lever får se?

"Tja, våren kom och vände allt ifrån en sjuhelsikes storm via snö och regn kanske våren ändå stabiliserar sig till slut? Eller inte? Ni...