03 juni 2022

Hela tiden brottas vi med olika saker på gott och ont?

Det där med att vara nyfiken i en strut är såklart på gott och ont? En del är så infernaliskt nyfikna att hälften vore nog naturligtvis i sitt egna intresse, en del trots sig inte vara nyfikna men blir det efter hand alla faller vi alla dit förr eller senare på ett eller annat sätt. Man kan vara nyfiken på olika sätt om olika saker på livet på att hela tiden uppgradera allmänbildningen https://www.allas.se/samhalle/quiz-ar-du-allmanbildad-testa-dig-sjalv-pa-27-fragor/358244 som gör att man kan hänga med det som händer och sker. Vi lever för närvarande i en värld där tekniken och alternativen förändras i stort sätt hela tiden, ibland kan det som vara nytt igår vara föråldrat i morgon eller så kommer en låt oss säga bättre version en viss uppgradering av en sorts modell. 

Företagen uppgraderingar såklart små saker hela tiden för att ta fram nya modeller vilket såklart ligger i deras policy och vinstintresse. Det känns ibland som tekniken har sprungit ifatt oss det förr så lätta har i dagsläget blivit komplicerad och helt beroende av ett fungerande nätverk. Dagens ungdomar har inte en susning om hur exempelvis en skrivmaskin fungerar? Eller ens skriva manuellt på ett vanligt papper. Säkert kommer framtidens barn generationer garanterat att undra över vad en dator är för en lattjo stenålders pryl?



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: Ett ögonblick i verkligheten?

"Haft en liten oansenlig dust med min tonårsdotter till slut gav jag upp, det gäller att kunna ta att man är helt pantad totalt idiotfö...