12 juni 2022

I princip kan jag välja och vraka på ett ögonblick?

Nu när baksmällan har släppts på alla studenter så stundar den bittra och ibland kalla verkligheten som oftast livet kan vara. Där både krav prestation även motprestation kontakter och kompetens behövs, det är inte lika enkelt som när jag själv gick ut skolan då man i princip fick ett jobb på stubinen typ kan du börja på måndag. Idag krävs såklart andra parametrar då i stort sätt företagarna arbetsgivarna kan välja och vraka på sina anställda i princip handplocka dom som mogna ätbara äpplen. 

Fast det inte var så himla längesedan man gick ur skolan så känns det ändå som rena rama forntiden, i en värld då det varken fanns datorer övrig teknik eller knappt ens tv apparater dom som fanns hade krånglande bildrör https://www.tekniskamuseet.se/lar-dig-mer/100-innovationer/television/och en sjukt irriterande rullande bild dessutom i svartvitt. Idag behövs knappast någon tv apparat, själv kollar jag tv på datorn ett både smidigt och perfekt sätt. Eftersom jag själv älskar tekniken dess oanade möjligheter finesser ibland kan den skapa magin på ett ögonblick så känner jag att jag är ett med den sköna mystiken.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: Ett ögonblick i verkligheten?

"Haft en liten oansenlig dust med min tonårsdotter till slut gav jag upp, det gäller att kunna ta att man är helt pantad totalt idiotfö...