15 juni 2022

Väntar på att detaljerna skall falla på plats?

Ännu en dag i min världshistoria passerar omärkt förbi som om den inte fanns på kartan? En dag som i stort sätt har varit som en rutinmässig transportsträcka mellan två punkter ett till jobbet ett från jobbet. Det är såklart så här det kommer se ut fram till pensionen om X antal år, det enda som kan förändra den världsbilden är det där arven man väntar på som aldrig tycks komma eller varför inte drömvinsten? Under tiden som man väntar på dom detaljerna, får man nog vara så god att jobba alla vardagar för på helgerna är man ledig. Lite avundsjuk är jag nog allt på min tonårsdotter som har skolavslutning i morgon torsdag, och går på ett långt och rogivande sommarlov troligtvis bland dom sista. 

Hon är dock för ung för att börja sommarjobba https://arbetsformedlingen.se/om-oss/var-verksamhet/styrning-och-resultat/aterrapportering/jobb-for-ungdomar-och-sommarjobb-for-ungdomar, när det blir dags för det blir det såklart andra premisser som gäller. Ett är att stiga upp tidigt på morgon vilket hon har problem med redan nu, ett annat är att kunna lägga sig i tid för att komma upp tidigt på morgon vilket kommer av erfarenheten. Minns själv med fasa mitt första sommarjobb som tidningsutdelare, jag hade varit på fest hos en kompis och skulle börja jobba någon gång efter 2 på för morgonen för att hinna dela ut alla tidningar innan 6. Vilket jag såklart inte gjorde utan fick en sjukt massa lappar på outdelade tidningar lagt i fel brevlådor och så vidare nästa dag var jag felfri.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: Förr eller senare händer det?

"När man var ung en gång då var det lätt att fastna i dagdrömmarnas förlorade värld. Man gick omkring som i en skirande bubbla som aldr...