06 juni 2022

Som vanligt slåss vi med näbbar och klor men till vilken nytta?

Som sagt nationaldagen fyller verkligen sin plats i nutid man firar vår svenska flagga och dess stolta innebörd. Sedan kan man tycka och tänka om kungligheter och sånt där, men det allra viktigaste är att vi hyllar vår demokrati vår yttrandefrihet och naturligtvis vår självständighet allra minst idag då vi har ett meningslöst krig runt hörnet. Men så länge vi försvarar vår självständighet vilket vi gör med näbbar och klor om så behövs, så kommer vi inte få nåt krig i det här landet åtminstone förhoppningsvis under min livstid? 

Krig tillhör för evigt forntiden det förgångna det förlegade då dom gamla kungarna rykte ut bara så där i bataljer till vilken nytta då kan man tänka, mer än att skaffa makt glorifierad ära och mera rikedomar som vanligt drabbas vanligt hederligt folk som inte vill ha nåt jävla krig utan fred. Bara för att några galna kungar https://popularhistoria.se/sveriges-historia/stormaktstiden/tema-stormaktstiden-nar-sverige-var-som-storst ska ut och briljera i ett par blodbad för att visa sitt inflytande ganska horribelt kan jag tycka.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: På tal om det vädermässiga?

"Nu på morgonen kom det in en skvätt blötsnö som om vi ville ha det? Ner kom det i vilket fall som helst till mångas förtret, som efter...