Tomas Rolfhzon Ekman

13 juni 2022

Blott hela härligheten samt en heroisk insats?

Idag har jag och bästa sonen gjort en heroisk insats med IT karaktär, vi har hjälpt min moster och hennes gubbe med ett par mail inställningar. I våra ögon som vilken enkel grej som helst men i deras ögon liksom värsta grejen. Via ett par strategiska knapptryck så fick vi igång hela härligheten, vilket såklart stod högt i kurs genom deras ögon. Moster har i sitt arbetsliv jobbet sjukt många år på SCB via bland annat datorer https://www.tekniskamuseet.se/lar-dig-mer/100-innovationer/datorn/, men idag behöver hon dagsfärsk kompetens som både jag och bästa sonen kan förmedla blir hon glad blir jag glad. Min 85 åriga svärmor fick en ny mobil en åldersanpassad Doro med stora knappar och tydliga  val så det borde vara den enklaste saken i världen. 

Men för svärmor är den här moderna prylen värsta hightech, så just nu ringer hon sjukt många gånger till stackars frugan om typ vad händer om jag trycker på den här knappen och så vidare. Själv har jag sagt att jag inte tänker blanda mig i svärmors mobilproblematik, den problematiken lämnar jag gladeligen över till frugan vars gråa hår lär bli ännu gråare. Det gäller att välja sina krig själv väljer jag dom som jag inte behöver strida i, men vissa krig som svärmors nya Doro kan man aldrig vinna över möjligtvis då minimera offren.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar