09 oktober 2022

Som alltid finns det en hake om räddningen av vår planet?

Igår såg vi på den där med viss tvekan halvskapliga katastrofrullen day after tomorrow https://www.filmtipset.se/recension/3679 förövrigt för femtioelfte gången, en klimatfilm som belyser den totala klimatkatastrofen när den blir till ett faktum? Efter varje gång blir jag lika bedrövad över hur vi människor med huvudet under armen förstör vår planet med berått mod, för varje sekund faller ett viktigt naturellt stödben nånstans på planeten som man vare sig inte kan reparera eller ens återställa? Som alltid styrs dom valen utav pengar till giriga oftast korrupta makthavare som är mer intresserad av sitt egna utstuderade ego än världens gemensamma framtid. På min egna ålders höst tänker man hoppas man hinner dö innan istiden kommer, i värsta fall kan den komma om ett par dagar eller om 1000 år i dagsläget är det ingen som vet något om ingenting idel ädel spekulationer i olika riktningar? 

En dag kanske vi står där med mössan vackert i hand och ber om ursäkt över att vi har varit en dödande del omedvetet eller ej och bidraget till den mänskliga rasens utplåning? Hur som helst händer det inte just idag då vi har en underbart behaglig Brittsommardag, med glada passerande människor som pratar vitt och brett om ditten och datten. Min jycke med tilltalsnamnet Dino ligger tryggt stilla i solen på altanen och kollar in dom passerande hundarna, över 90 procent passera omärkt förbi min vovves skarpa radar men dom andra procenten reagerar han med en kort men skarp utskällning vem som helt får inte klampa in på mitt revir.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: April april?

"Nu skall det tydligen bli kallare igen en period framöver där vårvärmen verkligen lyser med sin frånvaro och kylan med sin närvaro. De...