01 oktober 2022

Som bekant formas vi efter omvärldens krav?

Ibland bollar jag med olika tankar vinklar och funderingar, som om hur skulle världen ha sett ut om inte den där uppfinningen hade gjorts eller om det där hjulet inte hade uppfunnits? Världen har ju som bekant formats efter uppfinningarna och har både uppgraderats och förbättrats, och kanske vidareutvecklats i andra riktningar och användningsområden. Naturligtvis är vi bara i början av framtidens AI https://techworld.idg.se/2.2524/1.699032/ai-sa-funkar och så vidare som gör att vi formar ett liv utifrån våra förutsättningar, ett högt spännande scenario som väntas. Bara under typ låt oss säga 50 år så har vi varit med om saker som ingen har upplevt under minst 2000 år. Kom ihåg datorerna som redan var omoderna innan man hade packat upp dom, med ett skrikande modem som gjorde tinnitus än värre även mobilen upplevde samma spännande explosiva resa. 

Det blir spännande och se hur framtidens teknologi kommer att se ut vem eller vilka som kommer ha nytta av den och så vidare. Om man nu skall tala om det där totalt onödiga kriget så kan man lugnt konstatera att den synnerligen primitiva formen tillhör stenåldern. Det är nästan likadant med politiken där man kastar skit på varandra i början och sedan lovar guld och gröna skogar om man kommer till makten, väl där så kan dom sällan hålla sina vallöften och skyller på ekonomin är åt helvete bla bla bla? Ibland känns det som om en pappersdocka gör mera nytta i riksdagen? I skrivandes stund får jag ett glas vin inlevererat till min hörna, vilket i bästa fall kan få mina blandade vilande tankar att orgasmeras i all sin extas. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: Summan av kardemumman?

"Nu har vi bott första veckan på det nya stället och det känns sjukt bra, från ett litet boende på under 60 kvadrat till ett stort radh...