13 september 2021

Ögonblick med guldkant?

 

Det är nu lite över 3 år sedan vi hämtade hem våran ögonsten slash ögontjänare Dino, han kom från ett ställe i Säter. Egentligen ville jag inte alls ha någon hund har faktiskt alltid varit motståndare till det, istället hade jag ett gäng katter jag omgav med mig. Men då bodde jag såklart på landet där katterna kom som dom ville. Fick ett sms på jycken om var och när vi skulle hämta honom. Taktiken i från den övriga familjen sida var smått genialiskt att jag skulle smälta som ett stearinljus när jag såg på underverket? Så här i efterhand ångrar jag inte en sekund att jag gav med mig.

Jycken Dino i framkant...


Det där med hästar är min tonårsdotters enda och största passion här i världen än så länge? All vaken tid både ägnas och tänks hästar, hon är både involverad i ridskolan är medryttare på en kuse ett par gånger i veckan.  Eller rättare sagt så ofta hon vill, och ofta vill hon det. Det snackas om fodervärd? Min egna personliga merit på hästryggen är att jag red en gång i paddocken hemmavid utan vare sig hurrarop eller pressuppbåd. Kort sagt motsatsen till Nobel festen. Betyget från min tonårsdotter var förödande för mitt benhårda självförtroende. Min insats var bland det sämsta hon hade sätt ever i en paddock över huvudtaget. Så bra var jag?

                                                         John Wayne släng dig i väggen...



Min dotter har alltid vare en sann djurvän och värnat om deras väl och ve. Till och med minsta myra fyllde nån slags funktion i hennes ögon. Hennes nyfikenhet är större än någonsin. Ett tag vill hon alla dagar i veckan bli veterinär men nu verkar det som arkitekt har större prio för närvarande. Håll drömmarna vid liv för guds skull. Älskar  närkontakten med den där kotten en dag när det begav sig. Ett stabilt favvo kort.

Ett möte mellan två världar...



Min absolut sista rehabiliterings dag kommer att ägnas åt vila i alla dess tänkbara former. Emellan dessa former skjuter jag in nåt promenad pass med jycken. En helande mix mellan två goda ting. Annars blir det korvar som gäller till lunch nåt annat vore otänkbart?

         Korv i alla dess former är gott...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: När drömmarna lyfter?

"Alla har vi väl våra drömmar stora som små, kanske är det så att någon procent av alla samlade drömmar har gått i uppfyllelse? Oftast ...