13 september 2021

Även måndagar har glimten i ögat?

 

Äntligen måndag som vi har längtat eller hur? Dessutom min sista rehabiliterings dag nu känns det som om man är på G. I morgon tisdag är man back in businessen igen efter en tids frånfälle. Kanske är vi bara med i matchen som rundningsmärken, där storpåvarna gör grovjobbet där småpåvarna gör skitjobbet. En sorts sanning med modifikation? Hur som helst så är det måndag, hur ogärna vi vill att det skall vara det? Valet vi har är att man lika gärna stryker måndagar ur almanackan?

En måndag av guds nåde...

                                                                     Sanningen finns där ute någonstans?...


 Eftersom det råkar vara måndag idag kanske man får för sig att reda ut vissas intelligens nivåer i brist av annat, ibland blir man mörkrädd av att så mycket skit snackas här och där utan någon som helst substans i vad som säljs. Rena rama rappakaljan skulle min gamla mormor ha uttrycks sig. Hon om nån hatade att folk inte stod för vad som sas, utan svepte in sitt resonemang i nån smarrig marängsviss. Bara bara luras, bara bara luras ser jag morfar framför mig sjunga. Gärna med lite whisky karaktär.


Avdelning fredagsmys...

Helt klart är att fredag är veckans bästa dag vad gjorde man utan fredagar? Tja en bra fråga med många frågetecken? I vår familj har vi fredagsmyset som ett heligt signum en frossar pakt som aktiveras efter ett viss klockslag. Numera är inte tacos ett självklart val utvecklingen har hunnit ikapp oss förlegade. Det händer oftast att man äter nåt otippat.

Örebro i mitt hjärta...

Det här med dialekter är intressant. Eftersom vi kommer från Närkes metropol Örebro, så går det inte att ta fel på vårat modersmål. En gång var vi vid ett stånd på Kiviks marknad, då den ståndaktiga säljaren bakom ståndet sade på bredaste skånskan ursäkta ni kommer väl från Örebro eller hur? Vi kunde inte annat än att erkänna, tydligen hördes det på flera kilometer håll när vi pratade. Vi kanske inte gjorde allt för att dölja det heller? Är man stolt så är man. Punkt slut!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: Den som lever får se?

"Tja, våren kom och vände allt ifrån en sjuhelsikes storm via snö och regn kanske våren ändå stabiliserar sig till slut? Eller inte? Ni...