27 september 2021

Som en dans på slak lina?

Frukt är en självklar del av vårt välbefinnande. Ett måste alla gånger. En av våra viktigare grundpelare för helhetens skull. Förr i tiden brukade jag räkna in kategorin öl även vin ingick för utfyllnadens skull. I en av grundpelarna. Den så kallade flytande grundpelaren. Numera är den gyllene drycken ett gott komplement. I och för sig, inte lika ofta som förr. Men när det väl händer så händer det på riktigt. Jakten på min perfekta kropp fortsätter. Känner att jag börja närma mig slutmålet? Gränsen sätter jag bara själv. Balanserande kosten blir allt viktigare på den vägen en gropig resa mellan tro hopp och förtvivlan. Mellan dipp dalar till hysteriska hurrarop.

Det svåraste är inte att komma till målet? För det gör man bara man är motiverad och sjukt taggad. Allt det där kruxet sitter i ett hörn i hjärn kontoret. Det gäller bara att hjälpa hjärnan lite på traven. Det svåraste blir att hålla den där eventuella nya vikten balanserad. Att fortsätta på den inslagna vägen. Idag blir det en kombinerad svampsoppa med nyttiga tillbehör. Kanske inte det roligaste men vad gör man inte för sitt satta mål. Men ack vad peppad jag är. Annars känner man att vädret idag håller på att få mer tydliga höstliga inslag. Lite kallare lite blåsigare lite mörkare om kvällarna. Lågtrycken avlöser varandras bitterhet. Högtrycken får allt svårare att göra sig gällande. Deras tid är historia nu?



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: När drömmarna lyfter?

"Alla har vi väl våra drömmar stora som små, kanske är det så att någon procent av alla samlade drömmar har gått i uppfyllelse? Oftast ...