19 september 2021

Mitt i den våfflade plommonsylten?

Rätt som det var skulle vi plötsligt äta våfflor grädde med plommonsylt, herregud så jävla sjukt gott det var. Ibland händer sånt där som en blixt från en klar himmel. En sån blixt slog ned idag. Vet inte hur längesedan det var när vi åt våfflor sist? Det vanligaste blir såklart på våffeldagen men hos oss kan man i princip käka våfflor när som helst oavsett dag. Vi är knappast insnöade i sådana dagar.

Apropå dagar så är det förresten mesostens dag personligen hatar jag den så kallade norrländska delikatessen? Hata kanske var ett dramatiskt ord, skulle ha sagt att jag tycker mindre bra om den eller ens det? Brrr jag får faktiskt kalla kårar när jag till och med tänker på mesost. Inte alls frågan om att jag är gnällig eller så, jag äter i stort sätt allt som tänkas kan? Förutom då norrländska specialiteter som surströmming mesost, men fullkomligt älskar renskav på mjukt tunnbröd med olika sorters delikata kletfyllningar.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: April april?

"Nu skall det tydligen bli kallare igen en period framöver där vårvärmen verkligen lyser med sin frånvaro och kylan med sin närvaro. De...