24 juli 2020

Dagsbagatellen: En dag med polaren fredag, med en mjukglass som inte höll måttet.

Efter en skön tur,med ett par kanoter.Med tjejerna.Som färdades tryggt,genom den lugna floden.I det här fallet,så heter den lugna floden Svartån.En klassisk vattenådra,som flyter bland annat genom Örebro.Som i själva verket är en å.En oansenlig å,som snirklar sig genom både slott koja och herresäten.

Genom bostadsområden,genom annan sorts bebyggelse.Genom maskrosängar,slitna betongetton.Där emellan spelade vi bangolf,12 hålsbana på eternit.Tattarplattor,eller fattigmansplattor som det också kallas.Som dom,klädde hus med förr.Asbestfasader,fint som snus.

För ett ögonblick,levde vi som skeppsbrutna med polaren fredag som enda sällskap.Tjejerna,hakade på när jag skenade iväg fantasimässigt.När vi då till slut fick in mjukglassen som dessvärre inte höll måttet,kände vi att vi var räddade? Kanske bara för den här gången.Nästa gång,kanske livet hänger på en skör glasstråd.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: Ett ögonblick i verkligheten?

"Haft en liten oansenlig dust med min tonårsdotter till slut gav jag upp, det gäller att kunna ta att man är helt pantad totalt idiotfö...