31 juli 2020

Bild & Ord: Bland röd fägring.

Bild 19: Verket "Bland röd fägring", av bildskaparen G.zero-T.

Hämtar oftast, min inspiration från ingenstans. Delvis. Men kan likaväl, finna den i en skruttig garderob i ett ödehus. På en klinisk ren, bakgård i Harlem. Konst finns överallt, i min närhet. Hittar jag ingen, så söker jag upp den .Annars kommer den till mig. Som när man, kallar på sin hund.

För mig är konst, precis vad som helst. Det kan se ut, hur som helst. Allt det hänger på, är om betraktaren gillar den eller inte? Däri är den stora frågan? I naturens, finns mycket av det som jag strävar efter. Det kala,  fulländade, det läckra, det fantastiska, olika kontraster, olika nyanser, många skillnader bottnar, och djup.

Det skrämmande, det vackra. Det tragiska, det komiska. Färgspel och crescendon. Det ständigt flexibla ,och mycket mycket mer. I skogens innersta själ, finner jag min drivande entusiasm. Däri mitt i alltet, finner jag drivkraften. Att skapa det, som vissa anser är skit. Men som andra ,kanske avgudar mer än sin egna mor. Någonstans där? Ligger den stora skillnaden, mellan succé och fiasko.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: Ett ögonblick i verkligheten?

"Haft en liten oansenlig dust med min tonårsdotter till slut gav jag upp, det gäller att kunna ta att man är helt pantad totalt idiotfö...